Vykradl servis, ukradl auto a ujížděl policii. Zloděje s pervitinem v krvi brzy chytili

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 4.7.2019

Opravdu šílené jednání předvedl ve středu 3. července ráno mladý muž, kterého nakonec dopadla ve Velkomoravské ulici policie. O půl páté ráno dostala policie oznámení o vloupání do pneuservisu v Hodolanech. Oznamovatel dodal, že si všiml z areálu vyjet osobní vozidlo Škoda Roomster, které zřejmě pachatel odcizil.

O případu byly okamžitě informovány všechny policejní hlídky v Olomouci a okolí. Policisté obvodního oddělení Olomouc 1 vzápětí zahlédli stejné vozidlo jet po ulici Šantova směrem ke Švýcarskému nábřeží. Ihned se za ním vydali a za použití výstražného a rozhlasového zařízení se snažili řidiče zastavit. Ten však nedbal pokynů policistů a snažil se jim na ulici Švýcarské nábřeží ujet. Nezvládl však vyšší rychlost a na křižovatce s ulicí Velkomoravská havaroval. S vozidlem vyjel přes tramvajový pás, stezku pro chodce a cyklisty, a na travnatou plochu, kde narazil do kovového sloupu veřejného osvětlení. Muž byl následně policisty zadržen. Přes hlavní silnici projel na červenou a v obou směrech jen tak tak, že nezavinil vážnou nehodu, protože z obou stran v tu chvíli jela jiná auta či motockl! 

V zadrženém řidiči byl ztotožněn jednatřicetiletý muž z Mělníku, který neměl za volantem vůbec co dělat. Okresní soud v Šumperku mu totiž letos v únoru uložil tříletý zákaz řízení motorových vozidel. Navíc se řidič podrobil testu na přítomnost jiných návykových látek s pozitivním výsledkem na amfetamin. Škoda na vozidle a sloupu veřejného osvětlení byla předběžně vyčíslena na 70 tisíc korun.

Policisté dále podezírají muže, že se před dopravní nehodou vloupaldo pneuservisu v Olomouci – Hodolany. Do budovy vnikl rozbitým oknem. Uvnitř na autě Ford Focus urazil obě zpětná zrcátka a z pokladny odcizil několik tisícikorun. Navíc sebral klíče od vozu Škoda Roomster, kterého se zmocnil a s nímž projel zavřenou bránou, kterou rozrazil, z areálu servisu. Posléze po pronásledování havaroval.

Muž je v tuto chvíli podezřelý mimo přestupků v dopravě z přečinu krádež, přečinu neoprávněné užití cizí věci a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)