S dynamitem na myslivce? Neznámý útočník vyhodil posed do povětří

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 9.7.2019

Stává se ledacos, ale aby někdo odpaloval výbušninou myslivecký posed, to moc obvyklé není. Policie se k takovému případu dostala v pondělí 8. července odpoledne.

Uničovští policisté dostali oznámení o odpálení mysliveckého posedu v lesním porostu katastrálního území Nová Hradečná. Neznámý pachatel někdy v době od 4. do 8. července umístil do budky mysliveckého posedu, tzv. kazatelny, dosud neupřesněnou trhavinu, kterou odpálil. Výbuch budku zcela zdemoloval. Střecha a stěny kazatelny byly rozmeteny v okruhu patnácti metrů od posedu. Nikdo naštěstí nebyl při výbuchu zraněn.

Na místo byla přivolaná i pyrotechnická služba. Policisté zajistili stopy, které budou vyhodnocovat. Myslivecké sdružení vyčíslilo škodu na 15 tisíc korun. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za které pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Foto: Policie ČR

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)