Tři mrtví, pět raněných. Tragická bilance srážky čtyř aut u Dubu nad Moravou

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 12.7.2019

K tragické dopravní nehodě mezi obcemi Charváty a Dub nad Moravou, při níž zahynuli tři dospělí lidé, došlo ve čtvrtek 11. července 2019 krátce po sedmnácté hodině. Na silnici č. 435 mezi Charváty a Dubem nad Moravou se srazila čtyři auta, dvě dodávky a dva osobní vozy. Ve vozidlech cestovalo celkem devět osob. Osm jich bylo zraněno, z toho bohužel tři osoby na místě zemřely.

Vyšetřování nehody dnes nadále pokračuje. Za nehodou zřejmě stojí chybné předjíždění jednoho ze zúčastněných vozidel. Co bylo její přesnou příčinou, stejně jako to, co nehodě předcházelo a celý její průběh, je nadále v šetření. „K objasnění příčin nehody jsme si vyžádali znalecké posudky z oboru technického stavu motorových vozidel a z oboru silniční dopravy na mechanismus vzniku dopravní nehody. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro přečin usmrcení z nedbalosti,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Dle trestního zákoníku hrozí za uvedený přečin trest odnětí svobody na jeden rok až šest let.

Silnice byla v místě nehody po dobu šetření uzavřena. Veškerá doprava byla odkloněna přes obce Bolelouc a Tučapy. Silnice byla uzavřená zhruba do deseti hodin večer.

Foto: Policie ČR

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)