Adrenalinový zážitek skončil zraněním a zásahem hasičů i záchranky

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 13.7.2019

Z osmdesátimetrové výšky dostali zpět na zem v sobotu kolem poledne zraněnou osobu hasiči-lezci. Údajně mělo jít o mladou ženu. Na vysoký stožár lezla kvůli adrenalinovému zážitku. 

Za neobvyklým zážitkem lezla na vysílač Českého rozhlasu nedaleko Dobrochova na Prostějovsku. Vysílač je vyský skoro 150 metrů! V polovině výškové stavby ji ovšem zasáhl elektrický proud a poranil ji. Na místo vyjížděli profesionální hasiči z prostějovské stanice a povoláni byli také olomoučtí lezci. Před záchrannou akcí vysílač vypnul radiokomunikační technik. Pro zraněnou osobu vylezlo do osmdesáti metrů pět hasičů speciálně vycvičených pro zásahy z výšky. Zraněná byla při vědomí, komunikovala, takže byla pomocí lezecké techniky spuštěna v úvazu s jedním lezcem na zem.

Na místo události byl vyslán i vrtulník letecké záchranné služby, jehož posádka si zraněnou převzala do péče, nyní je v nemocnici. Na záchraně se podílely čtyři jednotky hasičů, z toho dvě jednotky dobrovolných hasičů z Vranovic-Kelčic a Brodku u Prostějova.

Foto z místa: HZS Olomouckého kraje, Ilustrační foto: ZZS Olomouckého kraje

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)