Srazil náklaďákem pískovcový pilíř u Hanáckých kasáren a klidně jel dál

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 15.7.2019

Sražený pískovcový sloup, zbouraná značka a porušená rozvodná skříň. Dnes krátce před polednem se odehrála nehoda v křižovatce náměstí Republiky a ulice Hanáckého pluku. Řidič náklaďáku zkoušel z místa ujet. 

Podle toho, co uvedla policie, mělo projíždějící nákladní auto vyvrátit historický pískovcový sloup, který kryje roh hanáckých kasáren, poškodit rozvodnou skříň a shodit dopravní značku. Zajímavé je, že řidiči klidně pokračoval dál v jízdě směrem ke kruhovému objezdu na ulici Dobrovského. Nákladní vozidlo bylo hlídkou dopravního inspektorátu zastaveno na ulici Wellnerova v Olomouci. Alkohol byl u řidiče vyloučen orientační dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována předběžně na 250 tisíc korun. Krátce po třinácté hodině byl, z důvodu zásahu hasičského záchranného sboru, uzavřen průjezd tramvají přes náměstí Republiky.

Krátce před půl druhé byl provoz zcela obnoven. V současné době jsou všechny ulice plně průjezdné. Se zajištěním pilíře pomáhali i hasiči. Přesné příčiny nehody a její okolnosti jsou v šetření.

Stejný kamenný sloup byl v nedávné minulosti narušen auty už vícekrát, tentokrát je ale jeho poškození podstatně „úplnější“.

Foto: HZS Olomouckého kraje

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)