Horečka páteční noci po olomoucku: opilý host útočil na servírku dlátem

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 26.8.2019

Křik, krev a zranění. K vážnému řípadu fyzického napadení vyrážela v noci na sobotu do jednoho z barů v Okružní ulici v městské části Neředín hlídka olomouckých strážníků. Po příjezdu hlídka od barmanky zjistila, že na ni neznámý muž zaútočil dlátem. Tento útok však odvrátil její přítel, který při tomto utrpěl částečné pobodání od agresora v oblasti trupu a pořezání na ruce. Zraněný muž útočníka následně odzbrojil a při tomto jej několikrát udeřil pěstí.

Oba zraněné muže strážníci ošetřili a na místo byla následně přivolána zdravotnická záchranná služba. Pro podezření ze spáchání trestného činu byla přes operační středisko kontaktována Policie ČR a ta si poté na místě celou věc převzala k dalšímu řešení. Celý incident podle svědků provázel velký hluk a spousta křiku. "Od půl druhé do čtyř jsme vůbec nespali, bylo to opravdu hodně intenzivní," uvedl jeden z obyvatel sousedních domů.  

Napadení servírky ale nebylo jediným pátečním nočním incidentem. O další se postarali rovněž opilí lidé, kteří se na několika místech města rvali mezi sebou. 

Tři vzájemné incidenty během jedné hodiny měla na svědomí čtveřice osob, kterou v sobotu mezi třetí a čtvrtou hodinou ranní řešily hlídky Městské policie Olomouc. K prvnímu incidentu došlo před barem na třídě Svobody, kde došlo ke slovní potyčce mezi dvěma muži a mužem s ženou. Zde měl muž doprovázející ženu také uštědřit jednomu z mužů facku a následně z místa odejít.

Druhý incident se odehrál v ulici Pavelčákova, kde se do vzájemné potyčky zapojila celá skupina. V době příjezdu hlídky na místo již k žádnému protiprávnímu jednání nedocházelo. Všichni zúčastnění byli poučeni, že jejich přestupkovým jednáním se bude zabývat správní orgán.

K poslednímu incidentu byli strážníci vysláni opět na třídu Svobody, kde se nacházely dvě zraněné osoby. Hlídka zjistila, že jeden muž má vyražený zub a druhý má zlomený nos. Oba zranění označili za útočníka muže, který doprovázel ženu. Ten se však na místě již nenacházel. Vzhledem povaze zranění byla na místo přivolána zdravotnická záchranná služba a ta dvojici převezla do fakultní nemocnice k ošetření.

Ilustrační foto: pixabay.com

Autor: 
(red)