Ženu rozčilovaly služby pošty. Pomstila se anonymním telefonátem o uložení bomby

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 7.9.2019

Také na stránkách Olomouckého Reje opakovaně informujeme o případech anonymní hrozby bombového útoku. Letos v březnu musela kvůli jednmu takovému případu policie zasahovat na dvou poštách v Olomouci a z úřadů a okolí evakuovat spoustu lidí. Pachatele se podařilo vypátrat a usvědčit. Byla to naštvaná kientka pošty. 

Anonymní oznámení o údajném uložení bomby na dvou olomouckých poštách – v ulicích Jeremenkova a Ladova, dostala policie 4. března letošního roku krátce před devátou hodinou ráno. Na základě tohoto oznámení byly aktivovány všechny složky Integrovaného záchranného systému Olomouckého kraje. Okolí obou budov bylo uzavřeno a z obou budov bylo evakuováno zhruba 100 osob. Policisté prohlédli obě budovy a jejich okolí a na místo byli přivoláni také policejní psovodi se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání nástražných výbušných systémů. Provedenými prohlídkami nebyly žádné nástražně výbušné systémy nalezeny.

Kriminalisté na případu v dalších měsících pracovali a prověřovali všechny získané informace a poznatky. Na základě důkladného prověření všech podkladů a důkazních materiálů nyní zahájili trestní stíhání 41leté ženy z Olomoucka, jakožto obviněné ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy. Obviněná se ke svému jednání doznala. Důvodem měla být nespokojenost s doručováním zásilek. Vzniklá škoda je odhadována na 8500 korun. V případě prokázání viny a odsouzení tak nespokojené zákaznici pošty hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Následně byl spisový materiál ze strany policejního orgánu ukončen a s návrhem na podání obžaloby předán na okresní státní zastupitelství k dalšímu postupu.

Autor: 
(red)