Do havarovaného vozu boural další, dva lidé zranění. Kůň se splašil, jezdec byl opilý

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 9.9.2019

Dvě složité a ve druhém případě i kuriózní nehody řešili v neděli policisté. V jedné hrál roli splašený kůň.

V neděli krátce po půlnoci se odehrála nehoda na silnici II/635 mezi Olomoucí a obcí Příkazy. Vůz BMW, v němž jel Příkazy na Olomouc 18letý řidič, se srazil se dvěma chodkyněmi, které stály v zálivu autobusové zastávky za již dříve havarovaným autem. Poté měl bavorák narazit i do odstaveného vozidla.

Při nehodě došlo ke zranění obou žen ve věku 21 a 27 let. Obě skončily v péči zdravotnické záchranné služby. U řidiče BMW byla provedena jak orientační dechová zkouška, tak i orientační test na omamné a psychotropní látky. Obojí bylo negativní. Hmotná škoda je odhadována na předběžně 63 000 korun. „V dané věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví, mimo jiné, trest odnětí svobody až na čtyři roky,“ uvedla mluvčí Policie ČR Irena Urbánková. Co bylo přesnou příčinou nehody, jak přesně k ní došlo, stejně jako to, co jí předcházelo a veškeré její okolnosti a celý její průběh, jsou nadále v šetření.

Chudák kůň...

Ve stejný den kolem půl dvanácté dopoledne se odehrála nehoda s účastí jezdce na koni ve Velké Bystřici. Jak z prvotního šetření vyplývá, pětačtyřicetiletý jezdec na koni přijel do blízkosti zábavných atrakcí a kolotočů. V té chvíli mělo dojít k poplašení koně, který následně poškodil blízký elektrický rozvaděč. Při nehodě nebyl naštěstí zraněn kůň ani jezdec. Škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 10 tisíc korun.

Policisté provedli u jezdce orientační dechovou zkoušku a naměřili mu 1,05‰ alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou 1,13‰ alkoholu v dechu. Takové množství alkoholu v krvi odpovídá například čtyřem vypitým pivům plus dvěma panákům tvrdého alkoholu. Jezdec se poté dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Policisté mu další jízdu na koni zakázali. Jezdec je tak nyní podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Ilustrační foo: pixabay.com

 

Autor: 
(red)