Syn týral vlastní matku, psychicky i fyzicky. Policie ho vykázala z domu

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 7.10.2019

Další případ vykázání z bytu uplanili policisté z Olomouce koncem minulého týdne. Vykázaným je 35letý muž z Olomoucka, který se měl dopouštět nejméně od roku 2017 v jednom z olomouckých bytů násilí vůči své 59leté matce.

Ve společně obývaném bytě žila i další dospělá osoba a nezletilé děti. Na matku měl vyvíjet nejprve psychický a poté i fyzický nátlak, jehož četnost a intenzita se stupňovala. Paní byla nucena z obavy o život opustit byt. Poškozená ve spojitosti s uvedeným jednáním doposud nevyhledala lékařské ošetření. Na základě posouzení a důkladného prověření všech podkladů a skutečností policisté využili svého zákonného oprávnění a muže na dobu 10 dnů vykázali ze společného obydlí, jakož i z jeho bezprostředního okolí. V případě zjištěných skutečností také zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání osoby žijící ve společném obydlí, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do čtyř let.

Zkušenosti policistů hovoří o tom, že většina rodičů se obává nebo ostýchá oznámit, že je vlastní děti týrají. Na policii se dostane jen malá část takových případů, a to mnohdy až ve chvíli, kdy je týrání nemožné dále snášet. Oběti tohoto jednání by ovšem neměly vyčkávat a snášet toto příkoří. Důležité je o tom někomu sdělit a požádat o pomoc. Sami tento problém nevyřeší.

Ilustrační foto: Pixabay.com

Autor: 
(red)