Polák měl v krvi alkohol a kokain a po dálnici uháněl kradeným autem

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 14.10.2019

Kličkující a rychle uhánějící vůz Audi Q7 zarazil řidiče a posléze i policisty v pátek dopoledne. Podivně se chovající šofér jel po dálnici D 1 ve směru z Brna na Olomouc. Nakonec z toho byla hpnička a dopadení nebezpečného pachatele. 

Vozidlo se při nestandardní jízdě mělo při jízdě otřít o svodidla. Policisté z dálničního oddělení Ivanovice na Hané se okamžitě vydali vozidlo zkontrolovat. Audinu spatřili na 7. kilometru dálnice D 46 u exit Drysice. Řidiči dali pokyn k zastavení vozidla rozsvíceným nápisem „STOP – POLICIE“ současně s použitím výstražného a zvukového zařízení. Řidič sice nejdřív zpomalil, ale vzápětí prudce zrychlil a sjel s vozidlem na 12. kilometru exitem Brodek u Prostějova. Při sjezdu v pravotočivé zatáčce to přehnal s rychlostí, vyjel mimo silnici na travnatý pás a následně zpět na komunikaci, kde narazil do projíždějícího vozu Iveco Daily. Dálniční policisté vzápětí řidiče zajistili a předali událost prostějovským kolegům ke zpracování. Při nehodě byli lehce zraněni oba řidiči. Celková škoda na vozidlech, svodidlech a dopravní značce přesáhla 3,7 milionu korun.

V řidiči Audi Q7 byl zjištěn osmadvacetiletý cizinec, který se podrobil orientačním dechovým zkouškám na alkohol a dále testu na přítomnost jiných návykových látek. Testy ukázaly, že řídil pod vlivem alkoholu. Přístroj muži naměřil 0,29 a 0,24 promile alkoholu v dechu. V těle měl navíc i kokain!

Top ovšem nebylo všechno - ukázalo se, že na vozidle Audi Q7 se sice nachází polské registrační značky, ty k němu ale rozhodně nepatří. Po vozidle bylo totiž vyhlášeno pátrání v Rakousku. Zajištěný cizinec putoval po ošetření do policejní cely. Podle zákona o mezinárodní justiční spolupráci byl cizinec 12. října 2019 se souhlasem Krajského státního zástupce v Brně zadržen. Ve věci je vedeno řízení o předání osoby na základě evropského zatýkacího rozkazu. Cizinec je podezřelý z několika dopravních přestupků, které společně s dopravní nehodou šetří prostějovští dopravní policisté.

Ilustrační foto: Policie ČR

 

 

Autor: 
(red)