Dva náklaďáky se srazily. Jedno z aut při tom řídil silně opilý cizinec

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 17.10.2019

Dvě nákladní auta se srazila ve středu 16. října krátce po jedenácté dopoledne na silnici II/441 v katastru obce Libavá. Vůz Fiat Ducato, který jel od obce Kozlov na obec Výkleky, a za jehož volantem seděl 54letý řidič (cizinec), měl z prozatím přesně nezjištěných příčin přejet do protisměru, kde se střetl s protijedoucím nákladním vozem Avia, řízeným 57letým řidičem.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn, celková hmotná škoda je odhadována předběžně na 100 tisíc korun. U obou řidičů provedli policisté orientační dechové zkoušky. U 57letého řidiče byla negativní, zato 54letému řidiči naměřili policisté lehce přes 2,2‰ alkoholu v dechu. Policisté 54letého řidiče zadrželi, a na základě lékařského vyšetření ho umístili na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Zadrželi mu i řidičský průkaz. Vozidlu Fiat Ducato bylo po provedené prohlídce zadrženo osvědčení o registraci vozidla.

Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, jsou nadále v šetření. 54letý řidič je tak nyní podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)