Beran se postavil vlaku i svému majiteli. Nakonec ho chytali i hasiči

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 18.10.2019

Tvrdohlavý beran, to není jen symbolické přirovnání, ale skutečnost. Včera se o tom přesvědčili policisté, hasiči i majitel onoho paličatého zvířete.

Ve čtvrtek 17. října krátce po patnácté hodině musel strojvedoucí vlaku, projíždějícího železniční tratí z Olomouce směrem na Šternberk, neplánovaně zastavit. Na 114. kilometru trati totiž stál uprostřed kolejiště beran. Tomu se zřejmě z kolejiště vůbec nechtělo. Strohjvedoucí přivolal policii, na místo se mezitím dostavil i majitel berana. V tu chvíli se ale beran dal na útěk a běžel po kolejích směrem na Bohuňovice. Po chvíli trať opustil, v útěku však pokračoval. Jeho cesta skončila v jednom z areálů ve Šternberku.

Tam se ho pokusil odchytit jeho majitel, nicméně beran se zřejmě jen tak lehce nechtěl vzdát svobody, na muže zaútočil a nabral jej na rohy. Nakonec se svobodymilovného berana podařilo za spolupráce s profesionálními hasiči odchytit a zabezpečit proti dalšímu útěku. Majitel berana byl ošetřen zdravotnickou záchrannou službou.

Majitel má smůlu, protože kromě nabrání na rohy jeho případ navíc prověřuje policie pro podezření ze spáchání přestupku proti zákonu na ochranu zvířat proti týrání (neučinění opatření proti úniku zvířat). Po zadokumentování byl spisový materiál předán příslušnému správnímu orgánu k projednání.

Ilustrační foto: pixabay.com

Autor: 
(red)