Noční požár v Litovli: jeden člověk v péči lékařů, škoda nejméně za milion

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 7.11.2019

Krátce před půl desátou večer ve středu 6. listopadu vyráželi hasiči, zdravotníci a policie k požáru v průmyslovém objektu v Litovli. V objektu v Palackého ulici z neznámých důvodů vzplály palety s kartony a také plastová hala, v níž byly uskladněny. Při požáru se jeden z pracovníků ostrahy areálu nadýchal nebezpečných zplodin a musela ho do péče převzít zdravotnická záchranná služba. Škoda je v tuto chvíli odhadována na více než milion korun.

Na místo vyjely jednotky profesionálních stanic Litovel a Uničov za pomoci dobrovolných hasičů Senice na Hané a Tři Dvory. Hasičům se v krátkosti podařilo nebezpečnému počínání plamenů a výraznému rozšíření požáru zabránit. Podstatné bylo, že se podařilo včas zajistit okolní objekty proti rozšíření požáru. V navazujícím čase za využití transportní mobilní techniky dohašovaly jednotky prohořelé palety již mimo objekt na bezpečném volném prostranství. Postupně tak dohasily menší ohniska a doutnající místa bez plamenného hoření. 

Příčinu požáru zjišťují společně policejní a hasičští vyšetřovatelé. Právní kvalifikace případu zatím nebyla stanovena, ta se bude odvíjet na základě provedeného šetření.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)