Nadávali jim, napadali je a sebrali věci z batohu. Teď putovali lupiči do vazby

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 20.11.2019

Loupeže se měli dopustit dva mladí pachatelé v Uničově. Třetí mladík jejich řádění přihlížel. Kriminalisté teď zahájili trestní stíhání tří mužů ve věku 18, 23 a 26 let. Dva z nich ve věku 18 a 23 jsou obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež formou spolupachatelství, 26letý komplic je obviněný ze spáchání přečinu nepřekažení trestného činu.

Loupeže se měli obvinění dopustit v pátek 15. listopadu v odpoledních hodinách v Uničově. Dva z obviněných podle šetření nejprve slovně, vulgárními výrazy napadali dva šestapadesátileté muže a třiapadesátiletou ženu, požadovali po nich peníze a následně je měli napadnout i fyzicky. Nakonec jim z batohů odcizili nabíječku, jídlo a alkohol. Třetí z obviněných se údajně zapojil pouze do nadávek. Dva z napadených skončili v péči zdravotnické záchranné služby.

Na základě získaných informací a poznatků, operativního šetření a především místní a osobní znalosti policisté všechny tři muže, důvodně podezřelé z uvedeného protiprávního jednání, ještě téhož dne večer zadrželi a umístili do policejních cel. Se dvěma z nich se napadení znali. Při prověřování celé události kriminalisté zjistili, že jeden z podezřelých, 23letý muž, byl v nedávné minulosti za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán.

Následujícího dne zahájili policisté trestní stíhání všech tří mužů. Dvou z nich ve věku 18 a 23let jakožto obviněných ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, spáchaného formou spolupachatelství, 26letého jakožto obviněného ze spáchání přečinu nepřekažení trestného činu. Dvěma z obviněných ve věku 18 a 23let tak v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let, třetímu z obviněných, 26letému muži, pak v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Dva mladší obvinění byli vzati do vazby, trestní stíhání třetího komplice probíhá na svobodě.

Ilustrační foto: Pixabay.com

Autor: 
(red)