Šikovný stopař Umpa vystopoval opilou řidičku, která utekla od nehody

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 25.11.2019

Půl hopdiny před sobotní půlnocí vyráželi policisté k ohlášené dopravní nehodě do ulici Novosadská v Olomouci. Podle oznámení byla při nehodě poškozena dopravní značka. Policisté na místě našli jak poškozenou značku, tak i auto. Chyběl jim jen řidič. vše ale napravil služební pes.

Přivolaní policisté pak nalezli za benzínovou čerpací stanicí na předmětné ulici odstavené poškozené vozidlo VW Passat. V době prověřování nehody si policisté povšimli postavy, která měla zpoza prostor za čerpací stanicí utíkat. Vzhledem k tomu, že nebylo vyloučeno, že se může jednat o řidiče nabouraného auta, začali po ní policisté okamžitě pátrat. Do pátrání byly zapojeny všechny dostupné policejní hlídky, včetně psovoda se služebním psem Umpou. Zkušený stopař Umpa zachytil stopu, sledoval ji a po několika stech metrech pak dohledal osobu, která vozidlo řídila, schovanou v křoví. Jednalo se o 20letou ženu z Olomoucka. Ta se k řízení vozidla doznala. Policisté u ní provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili jí lehce přes 1,5‰ alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou kolem 1,6‰ alkoholu v dechu. Řidička s naměřenými hodnotami souhlasila a lékařské vyšetření, spojené s odběrem biologického materiálu v nemocnici, nepožadovala.

Policisté jí zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 50 tisíc korun. Mladá žena je nyní důvodně podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jí hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Foto: Policie ČR

Autor: 
(red)