Těžký jeřáb spadl ze silnice. První náledí přineslo první dopravní nehody

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 4.12.2019

Dvě vážné nehody v úterý dopoledne řešila policie. Nejdřív krátce před půl osmou ráno "vyletělo" osobní auto ze zledovatělé silnice na pole, o dvacet minut později havaroval těžký jeřáb. 

První nehoda se odehrála na silnici č. II/449 u Senice na Hané. Jak z provedeného šetření vyplývá, 20letá řidička vozu Suzuki, která jela ve směru od Drahanovic, nepřizpůsobila rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace, tedy náledí, svým vlastnostem a schopnostem a přejela do protisměru, kde havarovala do pole. V autě byla sama. Při nehodě utrpěla zranění, s nímž skončila v péči zdravotnické záchranné služby. Alkohol u ní vyloučila orientační dechová zkouška. Hmotná škoda je odhadována na předběžně 50 tisíc korun. Řidičce byla uložena pokuta v příkazním řízení.

Zhruba o dvacet minut později vyrážela policejní hlídka k dopravní nehodě na silnici III/44610 mezi obcemi Hlušovice a Bohuňovice. Policisté zjistili, že 38letý řidič speciálního jeřábu Grove, který jel ve směru od Hlušovic, se měl v pravotočivé zatáčce vyhýbat protijedoucímu, neznámému dodávkovému vozidlu, přitom měl sjet na pravou krajnici a sjet do příkopu. Po zastavení se jeřáb převrátil na bok. Alkohol byl u řidiče vyloučen orientační dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda je odhadována na předběžně 101 tisíc korun. Řidiči byla uložena pokuta v příkazním řízení.

Foto: Policie ČR

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)