Řidič nepřežil srážku osobního auta s kamionem. Policie zjišťuje, kdo ji zavinil

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 17.12.2019

K tragické dopravní nehodě došlo v pondělí kolem šestnácté hodiny na silnici I/55 mezi Krčmaní a Kokorami. Srazilo se zde osobní auto s kamionem.

„Z prozatím přesně nezjištěných příčin se zde čelně střetlo osobní vozidlo Seat Toledo, řízené 58letým řidičem, které jelo ve směru od Olomouce na Přerov, s protijedoucí nákladní soupravou Daf, v níž jeli dva lidé – 25letý řidič a jeho 34letý spolujezdec, oba cizinci,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Při nehodě, bohužel, zemřel řidič osobního vozidla, řidič nákladního vozidla i jeho spolujezdec utrpěli zranění, kvůli kterým si je musela do péče převzít zdravotnická záchranná služba.

Alkohol byl u řidiče kamionu vyloučen orientační dechovou zkouškou, u zemřelého byla nařízena soudní pitva. Škoda je odhadována na předběžně 260 tisíc korun. Havarované osobní vozidlo policie zajistila, aby mohl být prozkoumán jeho technický stav.

„V dané věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví, mimo jiné, trest odnětí svobody až na tři léta,“ dodala mluvčí policie. „Přesné příčiny nehody, její okolnosti, a souvislosti, stejně jako to, co nehodě předcházelo a celý její průběh jsou nadále v šetření.“

Ilustrační foto: ZZS Olomouckého kraje

Autor: 
(red)