Opilý mladík vylezl na ruské kolo a nemohl se dostat ven. Zachránili ho strážníci

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() ve funkci _weather_parse_forecast() (řádek: 219 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/weather/weather_parser.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 20.12.2019

Udělat průšvih a sám se přihlásit? Jde to. „S případy, kdy pachatel protiprávního jednání sám na sebe zavolá policii, se opravdu často nesetkáváme, ale jeden takový se odehrál dnes zhruba hodinu po půlnoci,“ konstatoval v pátek dopoledne mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Na tísňovou linku zavolal mladík, který sdělil, že se zavřel v kabince ruského kola u tržnice mezi ulicemi Kateřinská a Aksamitova a nemůže se dostat ven. Strážníci na místě slyšeli, jak se z jedné kabinky ozývá kopání a bylo viditelné, že se dotyčný snaží dostat ven násilím. Ve stejnou dobu také na místě kontaktoval strážníky hlídač objektu. Ten hlídce sdělil, že slyšel hluk, jakoby se atrakci snažil někdo poškodit a následně uviděl mladíka v kabince. Podotýkáme, že ruské kolo je v Olomouci v provozu vždy do osmi hodin, takže mladíkova akce se rozhodně musela začít odehrávat v době, kdy už byla oblíbená atrakce mimo provoz.

Poté, co strážníci mladíka dostali ven z kabinky, provedli kontrolu atrakce a zjistili, že je poškozeno zasklení kabinky. Na dotaz hlídky, jak se dovnitř dostal, mladík odvětil, že je to jeho věc. Pomyslnou korunu celému „adventnímu“ příběhu však nasadila dechová zkouška, kdy u výtečníka byla zjištěna hodnota lehce přes dvě promile.

Na základě dodatečného vyčíslení škody bude rozhodnuto, zda se bude jednat o přestupek nebo trestný čin.

Foto: MP Olomouc a Olomoucký REJ

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)