V Šumperku od petardy málem shořela radnice, u Bohuňovic stará lípa

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 1.1.2020

Profesionální a dobrovolné jednotky v Olomouckém kraji na přelomu roku velmi často vyjížděly k různým druhům požárů. Svou zde sehrála převážně zábavní pyrotechnika. Poté, co do osmnácté hodiny byl nezvyklý klid, úderem šesté večerní se do příchodu Nového roku výbuchy prakticky nezastavily.

Největší co do počtu výjezdů byly požáry odpadu různého typu. Od hořících krabic zábavní pyrotechniky až po zahoření živých plotů, stromů či kontejnerů na odpad. Do novoročního rána evidují hasiči osmnáct těchto různých zahoření. Jen devět minut po půlnoci vyjely jednotky k ohlášenému požáru plotu od pyrotechniky do Ústí na Přerovsku.

Kvůli petardě hořela stará lípa

Poměrně nezvykle dlouhý zásah mají za sebou hasiči na cyklostezce z Bohuňovic na Bělkovice-Lašťany při hašení staré lípy, s největší pravděpodobností také od zábavní pyrotechniky. O obrovském štěstí lze hovořit při ohlášeném požáru v Šumperku. Z místní radnice, přesněji ze střechy budovy vycházel kouř. Naštěstí zatoulanou petardu uhasil sníh a nedošlo k požáru, hasiči zde poté provedli důkladnou vizuální kontrolu.

Krátce po druhé hodině ranní vyjely jednotky k ohlášenému požáru v panelovém domě v Přerově místní části Velká Dlážka. Naštěstí se ale ukázalo, že zde pouze shořely potraviny. V Přáslavicích na Olomoucku ve stejný čas likvidovali hasiči oheň v přístřešku o velikosti zhruba 6x6 metrů, původní hlášení zde vyslalo čtyři jednotky na avizované velké plameny v lese.

Nový rok začal pěti bouračkami

Profesionální a dobrovolné jednotky evidují také pět dopravních nehod. K první vyjížděli hasiči ve 00:20 a to do Kunčic u Starého Města na Šumpersku. Osobní vozidlo zůstalo na střeše, ke zranění cestujících nedošlo. Hasiči pomocí technického automobilu převrátili automobil zpět na kola a zkontrolovali, zda z auta neunikají nebezpečné látky. K vyproštění nezraněné osoby z vozidla, havarovaného u Křelova, vyjela jednotka profesionálů ze stanice v Olomouci. Další auta na střeše, tedy dopravní nehody, při kterých je nutná pomoc hasičů, evidují od ranních hodin v Bohuslavicích na Prostějovsku a v Olomouci poblíž obchodního centra Globus.

Od 18. hodiny posledního dne v roce do ranních hodin na Nový rok evidují profesionální hasiči 29 událostí. Oproti předešlým letům bylo zásahů více.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)