Zlodějka měla v tašce věci za 2,5 tisíce. Chlapec se snažil ukrást hračky

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 2.1.2020

Zhruba dvacet případů krádeží v supermarketech řešili během vánočních svátků olomoučtí strážníci. Zloději odcizili zboží v celkové hodnotě 10 tisíc korun. Mezi těmito událostmi vynikly okolnostmi tři případy.

Nejprve si žena schovala do příruční tašky nákup v hodnotě více než 2,5 tisíce korun, dvojice pachatel si napěchovala batoh alkoholem za více jak 1300 korun a ten se pokusila propašovat přes pokladnu. „Na závěr jsme řešili případ, kdy si nezletilý chlapec nastrkal do kalhot hračky za 500 korun a snažil se s takto ukrytým zbožím odejít z obchodu,“ uvedl mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle. „Během loňského roku jsme řešili celkem 762 oznámení o krádežích, kdy v 714 případech se jednalo přestupky a v 48 případech o trestné činy.“

Mladíci nekradli, jen hledali vyhozenou součástku

O krádež ani jiný přečin nešlo v poněkud kuriózním případě, kdy strážníci vyjížděli do ulice Za vodojemem. Telefonický oznamovatel 28. prosince uvedl, že se dva mladíci snaží silou otevřít kontejner na elektroodpad, umístěný v této ulici.

Hlídka na místě kontaktovala dvojici chlapců. Ti vysvětlili, že nehodlali kontejner poškodit, ale chtěli z něj vytáhnout cosi, co považovali za potřebné. Klackem přes otvor se snažili vytáhnout součástku do počítače. Jelikož se jim to ale stejně nepodařilo, a kontejner ani nijak nepoškodili, obešla se věc bez jakéhokoliv dalšího řešení.

ILUSTRAČNÍ FOTO: PIXABAY.COM

Autor: 
(red)