Opilý syn pobodal vlastní matku. Ta pak naštěstí utekla k sousedům

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 4.1.2020

Děsivý průběh měla silvestrovská noc v jedné domácnosti v Prostějově. Muž ve věku 34 let zde nožem napadl a zranil dvaapadesátiletou ženu – svou vlastní matku.

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje nyní zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu.

„Hodinu před začátkem nového roku 2020 jsme přijali oznámení o napadení ženy v Prostějově. Policisté na místo dorazili během pár minut,“ popisuje dramatické chvíle policejní mluvčí Libor Hejtman. Podle dostupných informací se tady kolem třiadvacáté hodiny odehrála hádka mezi synem a matkou. Tento spor ovšem záhy z verbální roviny přerostl ve fyzické napadání. Při něm muž nožem zaútočil na matku, které způsobil bodnořezné poranění. „Zraněné ženě se podařilo útoku ubránit a z bytu utekla k sousedům. Policisté na místě okamžitě podnapilého muže zadrželi. Žena byla převezena do nemocnice v Prostějově,“ pokračuje Libor Hejtman. Na místo události pak byli přivolaní kriminalisté z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, kteří si věc převzali.

Motivem útoku byly pravděpodobně rodinné spory mezi matkou a synem. Obviněný muž nebyl v minulosti odsouzen pro trestnou činnost. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže do vazby.

Obviněnému muži hrozí za trestný čin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Ilustrační foto: ZZS Olomouckého kraje a Pixabay.com

Autor: 
(red)