Tohle řidič nezvládl. Na dálnici napálil do náklaďáku a přišel o kola i o motor

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 8.1.2020

Vážná dopravní nehoda se odehrála v úterý 7. ledna okolo 17:30 na dálnici D 35 ve směru od Mohelnice na Olomouc u Nasobůrek. Řidič osobního auta Kia Ceed podle policie nepřizpůsobil rychlost jízdy hustotě provozu, svým schopnostem a povětrnostním podmínkám a narazil do před ním jedoucího nákladního vozidla, které přepravovalo dřevo. V důsledku nárazu se z jeho vozidla utrhlo kolo, vozidlo se dostalo do smyku a po opakovaném nárazu do svodidel se z něj odtrhla také motorová část. Poté se vozidlo otočilo a zůstalo stát.

U obou řidičů byly provedeny orientační dechové zkoušky, které vyloučily předchozí ovlivnění alkoholem. Řidič osobního auta byl zraněn a musel být přževezen k k ošetření do Fakultní nemocnice Olomouc. Řidiči nákladního vozidla se naštěstí nestalo nic.

Předběžná škoda, která vznikla na obou vozidlech v důsledku dopravní nehody, byla prozatím vyčíslena na 350 tisíc korun. Provoz na dálnici byl obnoven přibližně po dvou hodinách po nehodě. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti budou policisté dále prošetřovat.

Foto: Policie ČR

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)