Vzácné housle za 130 tisíc zmizely. Za chvíli je ale přinesla poctivá nálezkyně

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 30.1.2020

O obrovském štěstí může mluvit 81letý muzikant, který se vracel v úterý 28. ledna 2020 večer z návštěvy u svého známého, kam s sebou vzal i vzácné starožitné housle. Během cesty zpět domů při čekání na autobus na zastávce v Olomouci na třídě Svobody o ně málem přišel. Vzácný nástroj v obalu, v němž bylo i další příslušenství, si totiž odložil na lavičku.

Po nástupu do autobusu a jeho odjezdu ze zastávky si však uvědomil, že své housle na lavičce zapomněl. Vystoupil proto ihned na zastávce následující, aby se pro housle vrátil. Ty však již na lavičce nenašel. "Muž se s celou nepříjemnou událostí obrátil na olomoucké policisty. Hodnotu svých ztracených starožitných houslí včetně příslušenství si vyčíslil na částku přes 128 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Lenka Vanková. Naštěstí se ukázalo, že i zdánlivě zoufalá situace může mít dobré vyústění.

Starožitný nástroj totiž na zastávce mezitím nalezla poctivá žena, která v jejich obalu objevila kontakt na majitele houslí. Poté již nebránilo nic tomu, aby se po vzájemné domluvě hudební nástroj vrátil zpět do rukou jeho šťastného majitele.

Ilustrační foto: pixabay.com

Autor: 
(red)