Policejní pes pomohl najít ženu, ztracenou v pustině mezi říčními rameny

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 1.2.2020

Tohle byste určitě zažít nechtěli. Vydat se na vycházku, a ve chvli, kdy se stmívá, zjistit, že jste se ztratili. Navíc v kraině, kde se slév nkolik vodních toků a jsou mokřiny. Tato dramatická situace, kterou řešili policisté na Přerovsku v pátek 24. ledna, skočnila šťastně. Pomohla chytrost i policejní pes.

Krátce před šestou hodinou večer se na linku 158 obrátil muž z obce na Přerovsku a policistům oznámil, že pohřešuje svou manželku se synem. Dvojice měla přibližně dvě hodiny před tím odejít z domu na procházku, jenže zabloudili v křovinách někde v lese a nedokázali určit, kde právě jsou. Vzhledem k nepříznivému počasí a pozdní době, kdy už se stmívalo, dostal o své nejbližší strach a požádal proto policii o pomoc. A neboť věděl, že se vydali někam k tamním vodním tokům a jezerům, měl navíc obavy, aby nespadli ve tmě do vody.

Krátce po tomto oznámení vyjeli na popsané místo policisté z nejbližších služeben. Na pomoc vyrazil také policejní psovod se svým služebním psem Umpou. Těm se sice podařilo s ženou telefonicky spojit, ale nedokázala jim přesněji popsat, kde se alespoň orientačně nachází. Navíc jim sdělila, že je sama, neboť její syn se od ní odpojil a odešel neznámo kam. Strážce zákona napadlo, že by k přesnější lokalizaci ztracené ženy mohli využít rozsvícený maják na služebním autě. Zvolená strategie vyšla a paní alespoň takto měla možnost udat směr, ze kterého vidí jeho blikající světla. Prostor, ve kterém se pohřešovaná žena mohla nacházet, byl oddělen několika vodními toky. Policisté se proto rozdělili tak, aby každý prozkoumal jeho danou část.

Po necelé půlhodině pátrání pohřešovanou ženu vyčenichal služební pes Umpa. Paní ležela podchlazená a dezorientovaná u soutoku řek. Následně se ji s pomocí ostatních pátrajících kolegů podařilo dostat na cestu, kde si ji už do své péče převzali zdravotníci. Nalézt se podařilo nakonec i jejího syna, který mezitím dorazil až na autobusovou zastávku v sousední obci, kde chtěl vyhledat pomoc.

Autor: 
(red)

Komentáře

cheap atorvastatin 20mg <a href="https://lipiws.top/">order generic atorvastatin 20mg</a> lipitor ca