Zloděj-hlupák poničil, co se dalo, k penězům se ale stejně nedostal

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 6.2.2020

Automat na výdej kávy, potravin a nápojů poblíž cukrárny na Svatém Kopečku si ve středu 5. února 2020 nad ránem vyhlédl dosud neznámý pachatel. Jeho cílem evidentně nebyla ani káva, ani jiné občerstvení. Chtěl samozřejmě peníze, k nim se ale stejně nedostal. Na zařízení automatu ovšem napáchal velké škody. 

Po odcizení zámku u dřevěného stánku, do něhož byl automat zabudovaný, poškodil zámek kávovaru, otvor pro vhoz mincí i tlačítka na výdej kávy. Do mincovníku, který byl velmi pravděpodobně jeho pravým cílem, se nakonec vůbec  nedostal. U dřevěných dvířek stánku, ve kterém byl zabudovaný i druhý automat na výdej nápojů a občerstvení, uštípl zámek, ale samotný automat již poškodit nestihl.

Škodu, kterou za sebou zanechal, si poškozená společnost vyčíslila na částku přes 10 tisíc korun. "Ve věci jsme už zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a trestného činu krádež ve stadiu pokusu, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci," popsala mluvčí policie Lenka Vanková.

Foto: Policie ČR

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)