Co se děje v Šantovce? Dva požární poplachy a evakuace za jediný týden

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 17.2.2020

Varovná signalizace požáru výrazně zkomplikovala život obchodníkům i zákazníkům v olomouckém obchodním centru Šantovka v neděli 16. února odpoledne. Je to už druhý případ požárního poplachu a evakuace za jediný týden - ve čtvrtek zde hasiči likvidovali následky zahoření stroje na výrobu popcornu.

V neděli proběhla evakuace znovu, tentokrát z důvodu podezření na možný požár. Elektrická požární signalizace totiž před 16. hodinou předala varovná hlášení s požárním poplachem. Na místo okamžitě vyrazila policie i jednotky profesionálních hasičů, kteří provedli opakovanou vizuální kontrolu obchodního centra. K žádnému požáru ale nedošlo. Mezitím musely galerii opustit stovky nakupujících a byla zastavena i doprava v okolí Šantovky.

Hasiči pak nadále prohledávali budovu, na žádný zdroj požáru ale nepřišli. Jako důvod falešného poplachu se nabízí, že byl systém detekce požáru ovlivněný čtvrtečním požárem a tak vzniklo chybové hlášení. Každopádně v neděli už znovu nákupní galerie otevřena nebyla.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order atorvastatin 80mg generic <a href="https://lipiws.top/">lipitor 10mg uk</a> cheap lipitor 10mg