Opilec se zákazem řízení naboural jiné auto, škoda je v desítkách tisíc

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 5.3.2020

Dopravní nehodou skončila ve středu 4. března jízda hodně svérázného dvacetiletého řidiče v Uničově. Mladý muž řídil opilý a navíc by ani za střízliva vůbec neměl za volantem co dělat.

Mladík usedl za volant osobního vozu Audi po předchozí vydatné konzumaci alkoholu. Na křižovatce hodlal odbočit z ulice U Stadionu vlevo na ulici Jiřího z Poděbrad. Přitom však nevzal na vědomí dopravní značku, která mu určovala dát přednost v jízdě, a levým bokem vozu se střetl s přední částí výrazně menšího osobního auta Volkswagen, které projíždělo od ulice Mohelnická na ulici Nádražní. Policisté mu hned na místě nehody "dali dýchnout", a výsledek stál za to. U podezřelého řidiče naměřili pozitivní výsledky, nejprve přes 2,8‰ a poté přes 2,6‰ alkoholu v dechu. Poškozený řidič alkohol v krvi neměl. 

"Další kontrolou strážci zákona zjistili i to, že podezřelý mladík neměl za volantem vůbec co dělat, neboť má do května platný zákaz řízení motorových vozidel," doplnila mluvčí policie Lenka Vanková. Nehoda se v tomto případě obešla bez zranění. Předběžná škoda, která v důsledku nehody na vozidlech vznikla, je vyčíslena na 80 tisíc korun.

Ve věci už policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník mimo jiné stanoví trest odnětí svobody až na tři roky.

Foto: Policie ČR

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy atorvastatin 80mg generic <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin 40mg online cheap</a> buy atorvastatin 10mg without prescription