Hasiči v noci bojovali s velkým požárem. Zásah komplikuje i ochrana před Covid-19

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 21.3.2020

Rozsáhlý požár v zemědělském areálu, kde se zpracovává štěpka a kde začalo hořet několik desítek tun, zaměstnává od noci desítky hasičů. Ti na místo požáru v Suchonicích na Olomoucku museli i s potřebnou technologií vyrazit v brzkých ranních hodinách v sobotu 21. března. Kromě obvyklých opatření museli při zásahu navíc hasiči dodržovat i ochranu před koronavirem, což jejich práci komplikovalo.  

Prvotní informace o požáru, zřejmě nějakého odpadu v lokalitě Suchonice, převzali operační důstojníci na lince tísňové pomoci HZS Olomouckého krátce před půl třetí ranní. K místu postupně dorazily jednotky profesionální stanice Přerov, dobrovolné Velká Bystřice, Velký Týnce, Doloplazy, Suchonice a Tršice.

Situace výrazně v počátku ovlivněna povětrnostními podmínkami nabrala na velkém rozsahu nejen plochou hoření zhruba 50 krát 20 metrů. Dalším nepříznivým faktorem byl opravdu intenzivní žár při hoření i pokles tlaku v hydrantovém soustavě. Hasiči nepříjemnosti obratem vyřešili formou dálkové dopravy vody pomocí cisteren. Požár zasáhl nejen stovky tun palivového materiálu, tedy štěpky. Hasiči během své činnosti ochlazovali zasaženou technologii, stroje i vyvážecí techniku.

Velitelé zásahu nakonec rozhodli o tom, že sklad nechají kontrolovaně vyhořet. Zásah hasičů bude proto prvaděpodobně trvat ještě několik dalších hodin, na místě ale budou již spíše z bezpečnostních důvodů v omezeném stavu. 

Příčina vzniku požáru je aktuálně vyšetřována hasiči ve spolupráci s Policii ČR. Majitel prozatím hovoří o škodě přesahující 8 milionů korun. Vše se naštěstí obešlo bez zranění. Vzhledem k aktuální situaci s epidemií koronaviru, je nutné striktní dodržování nastavených interních opatření pro maximální ochranu profesionálních a dobrovolných hasičů. Pro samotné zasahující hasiče se jedná o velmi náročný fyzický zásah.

Video zde https://www.facebook.com/watch/?t=20&v=146802009963028

Foto a video: HZS Olomouckého kraje

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

oral lipitor 40mg <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 20mg</a> order lipitor 20mg online