Na silnici bylo o Velikonocích méně aut, počet nehod byl ale stejný jako vloni

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 14.4.2020

Netradiční velikonoční svátky přinesly změny i na silnice. Kvůli ohrožení z epidemie viru Covid – 19 museli koledníci zůstat doma. Přesto, že na silnicích bylo méně aut, policie nachytala množství řidičů při porušování pravidel a navíc došlo k téměř stejnému množství dopravních nehod, včetně těch vážných.

Velikonoce ve spojení se slunečným počasím vylákalo do přírody nejednu rodinu. „Očekávali jsme zvýšený provoz na pozemních komunikacích. Na silnice vyrazili i motorkáři. Policisté nejen ve služebních vozech, ale i na motorkách dohlíželi na bezpečný provoz v dopravě,“ popisuje mluvčí Policie ČR Libor Hejtman. V Olomouckém kraji policisté v průběhu velikonočních svátků zaznamenali 153 přestupků a rozdali pokuty ve výši zhruba 100 tisíc korun. Nejčastěji řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost, a to ve 120 případech. Mezi další přestupky patřilo nepoužití bezpečnostního pásu, telefonování za jízdy či jízda po dálnici bez dálniční známky. S alkoholem v krvi nachytala policie jen čtyři řidiče, ti hned na místě přišli o řidičák.

Za čtyři sváteční dny se odehrálo 47 dopravních nehod. Vloni, kdy žádná omezení neplatila a silnice byly plné aut, se stalo jen o tři nehody více, tedy 50. Vloni bylo při nehodách zraněno 22 lidí, letos 18. Ani výrazně nižší provoz tedy automaticky neznamená méně nehod a méně zranění.

Policie v době nouzového stavu už poněkolikáté upozorňuje řidiče, že pravidla silničního provozu stále platí a že bude i nadále dělat častější kontroly na silnicích. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order lipitor for sale <a href="https://lipiws.top/">lipitor uk</a> buy atorvastatin 20mg pill