V bývalé hospodě se zřítil strop. Hasiči ji nakonec zachránili před totální destrukcí

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 16.4.2020

Zřícený strop v bývalé restauraci zaměstnal ve středu na několik hodin tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů. Konstrukce stropu se zřítila v budově bývalé restaurace v Adolfovicích na Jesenicku. Naštěstí se vše obešlo bez zranění a hasičům se nakonec povedlo budovu zachránit před úplnou destrukcí.

K bortící se budově vyrazili nejprve hasiči z Jeseníku včetně speciální techniky, na pomoc vyjeli místní dobrovolní hasiči z Bělé pod Pradědem. Zástupci stavebního úřadu a statik po prohlédnutí objektu rozhodli, že navzdory dramaticky vyhlížející situaci a zřícenému stropu ještě může být stavba zachráněna. Hasiči tudéž dostali instrukce, jaký zásah mají provést, aby eliminovali hrozící celkovou destrukci budovy.

K doplnění a vzájemné spolupráci k místu ze stanice Olomouc vyrazila jednotka se speciální technikou pro destrukce a závaly. Několikahodinový zásah sebou nesl několik důležitých postupů. Důležitým faktorem bylo dodržení maximální bezpečnosti pro hasiče, kontrolované vizuálně s možností rychlého alarmu tlakovou sirénou. Propadnutou část namíchanou sutinami, vybavením a různým materiálem bylo nutné šetrně z budovy vynosit, jednalo se o opravdu velmi časově náročnou operaci, navíc hasiči museli neustále dodržovat ochranu dýchacích cest. Nosné části budovy bylo nutné stabilizovat pažením.

Hasiči porušenou stropovou část celkově strhnuli, stavbu zajistili a pročistili prostory, zasypané sutinami. Statik se na místo během dne několikrát vrátil, v závěru budovu prohlédl a majitelům poté navrhnul důležité a správné pracovní postupy pro uchránění stavby. Hasiči svým zásahem a výdřevou dle statikem navržených postupů budovu zabezpečili.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

atorvastatin 80mg brand <a href="https://lipiws.top/">purchase lipitor pill</a> cost lipitor 10mg