Brutální pachatel vraždil na stezce, kde běhávají děti či rekreační sportovci

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 18.4.2020

Těžký zločin se odehrál tento týden ve Chválkovicích. Policisté, pátrající pop pohřešované ženě, našli nejprve její tělo, bohužel již bez známek života. Hned od počátku bylo jasné, že ženu někdo zavraždil. Do šestatřiceti hodin pak dopadli i pachatele. Lidé z Chválkovic jsou vraždou šokováni, odehrála se na stezce jen kousek za obytnou zástavbou a fotbalovým hřištěm, na polní cestě směrem na Bystrovany, kam místní lidé chodí na procházky či za rekreačním sportem. Muž podezřelý z vraždy se teprve v lednu vrátil z výkonu předchozího trestu. 

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje nyní zahájili trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy. "Ve středu 15. dubna 2020 po dvacáté hodině jsme přijali oznámení o pohřešování jednapadesátileté ženy z Olomoucka, která se nevrátila v domluveném čase domů a rodina o ni má obavy. Ihned jsme zahájili pátrání a žena byla nalezena zanedlouho po oznámení, bohužel bez známek života, u polní cesty v Olomouci – Chválkovice. Z prvotního ohledání na místě činu bylo zřejmé, že se na její smrti podílela cizí osoba," popsala začátek případu policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Bezprostředně po tomto zjištění se rozběhlo intenzivní pátrání po pachateli. Případ si převzali krajští kriminalisté a byl ustanoven speciální tým kriminalistů s cílem zajistit a pečlivě vyhodnotit veškeré stopy a shromáždit informace směřující k tomu, aby byl pachatel brutálního činu co nejdříve dopaden. Do pátrání po nebezpečném pachateli se zapojilo pět desítek kriminalistů z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje a ÚO Olomouc, přes šedesát policistů odboru pořádkové služby krajského ředitelství, kynologové se služebními psy a specialisté z odboru kriminalistické techniky a expertíz Frýdek – Místek.

Nedaleko zavražděné ženy našli policisté jeden z vražedných předmětů. Pachatel mezitím na několika místech v Olomouci zanechal odcizené věci své oběti, třeba mobilní telefon či platební kartu. 

Vytipovali pachatele a rychle ho dopadli

Na základě důkladného vyhodnocení zajištěných stop a vyhodnocení postupně získaných informací se kriminalistům podařilo vytipovat pachatele, zjistit jeho totožnost a následně i vypátrat jeho pobyt. Od toho okamžiku byl muž sledován a policie mezitím vyhodnocovala další informace. V pátek o půl desáté dal náměstek ředitele pro kriminální policii a vyšetřování Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci Radovan Vojta pokyn k zadržení podezřelého. Pachatel byl následně za pomocí policistů ze zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje v pátek 17. dubna v dopoledních hodinách zadržen.

Pachatel s obětí nebyl v příbuzenském vztahu a ani se s ní nijak neznal. Podle dostupných informací šlo o náhodu - připad se pravděpodobně odehrál tak, že pachatel se vydal na polní cestu s úmyslem někoho oloupit, a na tom, kdo se stane obětí, mu nezáleželo. Pro ženu, který tudy právě tou dobou projížděla na kole, to ovšem znamenalo rozsudek smrti. Policie zatím sice oficiálně neupřesnila, jaký byl motiv vraždy, velmi pravděpodobně ale šlo právě o majetkový motiv. Brutální pachatel se prostě rozhodl někoho oloupit a do cesty mu přišla bezbranná žena.  

Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že obviněný muž nepobýval trvale na Olomoucku, Podle všeho se jedná o bezdomovce, který měnil místa pobytu. Muž byl už v minulosti několikrát odsouzen pro násilnou i majetkovou trestnou činnost a z posledního výkonu trestu se naposledy vrátil v lednu 2020, na svobodě byl tedy sotva čtvrt roku.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby. Obviněnému hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.

Foto a video: Policie ČR

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order generic lipitor <a href="https://lipiws.top/">lipitor us</a> atorvastatin 10mg price