Zloději ukradli čerstvé sazenice ze Zahrady smyslů pro nevidomé

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 13.5.2020

Unikátní Zahradu smyslů vytvořili před lety zahradníci z Výstaviště Flora pro nevidomé a slabozraké návštěvníky. Tito handicapovaní lidé zde mohou cítit vůni silně aromatických bylin cítit a případně si je i ohmatat. To ale nejdřív musí vyrůst a vykvést. Jenže právě Zahradu smyslů, která je součástí Botanické zahrady Olomouc, teď jen pár dní po opětovném otevření někdo vykradl. Hmotná škoda není nijak hrozivá, ale zkažená je tím práce zahradníků a v jistém smyslu i důvěra v poctivost návštěvníků.

Zahradníci na škody přišli v pondělí, kdy jsou pravidelně brány olomoucké Botanické zahrady i Rozária zavřené. „V pondělí se především realizují práce, které mohou být pro návštěvníky na obtíž. A také je to příležitost udělat malou revizi. Výsledky té první po více než týdenním provozu jsou ovšem tristní: Stačilo pouhých 8 návštěvních dní, aby se z výsadeb ztratila řada rostlin, celkem 32 sazenic z 10 nedávno vysazených druhů. Někdo je prostě ukradl!“ uvedli pracovníci Výstaviště Flora. „A co je nejhorší, zmizely ze záhonů v Zahradě smyslů, která byla speciálně navržena a vytvořena pro nevidomé či hůře pohyblivé občany, aby se i oni mohli zblízka těšit z té květinové a bylinkové krásy a její vůně… Tomu se říká hyenismus! Opravdu někomu stálo za to sazenice sprostě uloupit a odnést!“

Na různých místech v zahradě jsou umístěny fotopasti. Kromě toho prosí Flora návštěvníky, aby byli víc všímaví k tomu, co dělají v zahradách další lidé. „Zaznamenáte-li náhodně jakýkoli pokus o krádež, vyfotografujte skrytě pachatele a oznamte vše přítomným pracovníkům. Snímky lze pak snáze porovnat s těmi pořízenými řadou našich fotopastí,“ vzkazuje Flora.

Foto: Výstaviště Flora Olomouc a Rej.cz

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

where can i buy atorvastatin <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin generic</a> buy atorvastatin 40mg for sale