Olomoučtí policisté varují: Bude více kontrol rychlosti i jízdy na červenou!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 6.10.2020

Policie se v Olomouci nehodlá smířit s trendem, kdy se údajně stále více řidičů chová velmi neukázněně. „V Olomouci se stává velkým nešvarem jízda křižovatkou na červený signál, který znamená STŮJ!“ upozorňuje tisková mluvčí policie Marta Vlachová a dodává: „Proto se opět minulý týden policisté oddělení silničního dohledu zaměřili na čtyři nejvytíženější křižovatky ve městě. Tyto kontroly se budou opakovat!“

V ranní a odpolední špičce kontrolovali dodržování červeného signálu na semaforu. Během této doby nachytali deset řidičů, kteří nerespektovali červenou a projeli křižovatkou. Hříšníci byli potrestáni v rámci příkazního řízení celkovou částkou 14 tisíc korun.

V noci z 2. na 3. října pak hlídky kontrolovaly řidiče na průtahu Olomoucí. Zde sedm řidičů překročilo rychlost a vykoledovali si opět pokutu v příkazním řízení. Při kontrole byl na ulici Velkomoravská zjištěn jeden řidič pod vlivem alkoholu, nadýchal 1,65 ‰ alkoholu v dechu, další hříšník kontrolovaný na ulici Schweitzerova nadýchal 1,71 ‰.

„Zaměřujeme se také na kontroly a vážení nákladních aut. Během tohoto měsíce jsme zjistili sedm přeložených vozidel, kdy policisté uložili kauce v celkové výši 80 tisíc korun,“ doplnila Marta Vlachová. Také dva řidiči porušili sociální předpisy, jako je například nedodržení bezpečnostních přestávek či nepředložení potřebných dokladů k vozidlu nebo nákladu, za což jim byla uložena kauce v celkové výši 20 tisíc korun.

Policejní hlídky jsou každý den v terénu a dohlíží na dodržování pravidel silničního provozu. Policie varuje, že udělá vše pro to, aby přiměla řidiče k bezpečné jízdě a ke snížení počtu dopravních nehod.

Doprava v Olomouci je v posledních dvou letech ovlivňována také velkým množstvím rekonstrukcí a uzavírek, což může vést občas k agresivnějšímu nebo nervóznějšímu chování řidičů. Momentálně se už dokončuje projekt koordinovaného tahu Foerstrovou ulicí, což by mělo mít na plynulost dopravy ve městě i na míru nehodovosti pozitivní vliv.  

Ilustrační foto: pixabay.com

Autor: 
(rej)

Komentáře

atorvastatin medication <a href="https://lipiws.top/">lipitor 80mg generic</a> buy generic atorvastatin