Sobotní večer v Olomouci: gospel, barokní mistři, Joe Karafiát či legendární Elán!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 15.12.2018

Hudební fanoušci mají v sobotu večer v Olomouci hodně pestrou nabídku, kam vyrazit. Od barokní hudby přes gospel a hitovky Elánu až po opravdový bigbít.

První z dnešních hudebních představení se odehraje už v 19 hodin v kapli Božího Těla v Univerzitní ulici. V rámci série adventních koncertů tady bude Marek Orko Vácha číst úvahy z knihy Loď a následně bude Jaroslav Tůma, mistr hry na cembalo, hrát hudbu barokních skladatelů. Na programu je například Christoph Graupner, Georg Friedrich Händel, Domenico Scarlatti či Francois Couperin.

Nejslavnější slovenský Gospel, The Gospel Family, držitel ceny EU, se představí dnes od 20 hodin v předvánočním koncertu ve Vlastivědném muzeu v Olomouci. Koncert moderuje Petr Salava, speciálním hostem je Zdeněk Plech, sólista opery Národního divadla v Praze.

V osm večer začíná také koncert v Bounty Rock Cafe, a bude to muzika z podstatně odlišného soudku. Joe Karafiát, zpěvák a kytarista Plastic People of the Universe a Garage, se svým Joe Carnation Band zahraje klasický řízný big beat, který připomene časy s Mejlou Hlavsou a dalšími legendami.

Pop-rock z československých 80. let pak ovládne opět ve 20 hodin olomoucký zimní stadion. Zastávku na svém turné k padesáti letům kapely zde má slovenský Elán.

A ještě před tím vším se uskuteční koncerty také na Horním náměstí v rámci Vánočních trhů Olomouc. Už ve 14 hodin zazpívá smíšený pěvecký sbor Studenti UP – PUCF, Chermon, v 16 hodin je na řadě osvědčený Vilém Čok se skupinou a v 18 hodin přijde pop-folkový písničkář Voxel.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)