Malí tanečníci z Olomouce pojedou na mistrovství světa do Portugalska

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 7.3.2019

Celkem sedm choreografií Baletního studia při Moravském divadle uspělo v kvalifikaci na Mistrovství světa v Portugalsku. Kvalifikační soutěž se uskutečnila v Jihlavě. Samotné mistrovství proběhne na přelomu června a července ve městě Braga. Malí tanečníci Baletního studia na něm budou dělat dobré jméno Moravskému divadlu, Olomouci a Olomouckému kraji. 

Na sedmi úspěšných vystoupeních se autorsky podíleli tři lidé. Především bývalý šéf olomouckého divadelního baletu Robert Balogh, dále sólista souboru Lukáš Cenek a Vadim Tsepelev. Pod jejich vedením děti z Olomouce a okolí přesvědčily mezinárodní porotu, že patří ve svých kategoriích nejlepším a zaslouží si na velký světový svátek tance jet. 

„Je to pro nás velká událost. Naši svěřenci se setkají s těmi nejlepšími tanečníky na světě a budou s nimi soupeřit o vítězství jako rovní s rovnými,“ říká ředitelka Baletního studia při Moravském divadle Jitka Weiermüllerová. 

Dance World Cup je světovou taneční soutěží pro amatéry ve věku od 4 do 25 let. Soutěží se na ní v různých tanečních žánrech: v klasickém baletu, moderním tanci, jazz dance, show dance, stepu, street dance/ hip hop, národním tanci a tanci se zpěvem. Své zástupce na akci vysílá celkem 55 zemí. Letos se bude konat od 28. června do 6. července. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)