Herci se najednou objeví, pak najednou zmizí. Moravské divadlo vylepší svou scénu

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 16.3.2019

Už během divadelních prázdnin v roce 2018 se v Moravském divadle Olomouc odehrávala důležitá rekonstrukce prostoru jeviště. Na ni brzy naváže další podobná investiční akce, která ve výsledku obohatí možnosti scény.

„Vedení Moravského divadla požádalo městskou radu o uvolnění částky dva miliony korun z rezervního fondu. Rada tomuto požadavku vyhověla,“ uvedl Pavel Hekela, náměstek primátora, který je odpovědný za oblast kultury. Moravské divadlo za tuto částku pořídí nová osobní propadla. „Jedná se o technický prostředek, který umožňuje mizení či objevení se herce na scéně,“ dodal vysvětlení Pavel Hekela. Takové technické zařízení je důležité pro řadu divadelních inscenací.

Nový prvek naváže na loňské úpravy divadla. Nejvýznamnější z prázdninových prací minulého roku totiž byla rekonstrukce dvou zvedaných stolů jeviště neboli propadel. Ta dříve sloužila jen jako výtah pro přepravu kulis, po rekonstrukci umožňují i přepravu herců.

Foto z loňské rekonstrukce: MMOL/ Banka Martinovská

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)