Superinteligence a další nové mýty v čase sucha a velkých klimatických změn

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 23.3.2019

Festival Ekologické dny Olomouc se blíží, a letos přinese téma NOVÉ MÝTY. Další ročník pestrého festivalu startuje 24. dubna a otevře otázky typu superinteligence, neomezený ekonomický růst, stálá zdokonalitelnost všeho, měření jako nezpochybnitelný průkaz toho, že pravda vítězí… Civilizační mýty představí v konfrontaci se světem přírody, v čase sucha, znečištění ovzduší a klimatických změn.

"Na víkendových besedách v Divadle hudby s hosty pohovoříme o antropocénním otvírání Pandořiných skříněk a Prométheových darech, které můžou být nadějí i zkázou pro živý svět. Výlety a vycházky nás zavedou do Litovelského Pomoraví, Lednicko-valtického areálu a do Baťova Zlína za architekturou," přibližuje za pořadatele ředitel Sluňákova Michal Bartoš. Přednáškový maraton přivede do Olomouce takové osobnosti jako jsou Cyril Höschl, Václav Cílek, Zdeněk Kratochvíl či Václav Bělohradský. Část programu se odehraje v centru Olomouce, část v půvabném prostředí Sluňákova a Domu přírody Litovelského Pomoraví. 

Na prvomájovém městském trhu - Ekojarmarku, mohou rodiče s dětmi navštívit Potulné loutkové divadlo Vítězslava Marčíka mladšího. Celým dnem doprovodí hudební program s kapelami Marshall Malinovsky, Hm, Žamboši. Jablkoň, -123 minut, Zrní a Longital Suita.

Podrobný program najdete na facebooku a na webových stránkách Sluňákova.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)