Líbání, koncerty, divadlo, dětské atrakce, to vše čeká na májových akcích v Olomouci

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 1.5.2019

Přemýšlíte, jak oslavit 1. máj? V Olomouci máte na výběr z několika možností. V centru města je Ekojarmark, na Korunní pevnůstce Májová slavnost. 

Agentura Forsberg připravili jedinečnou Olomouckou májovou slavnost. A není nutné, abyste byli po uši zamilovaní a chtěli se líbat pod rozkvetlou třešní – stačí, když budete mít chuť se dobře bavit! 

V Korunní pevnůstce vás za lidové vstupné 20 korun čekají atrakce pro děti, přehlídka policejní techniky, koncerty kapel 3Gallos, New Street Band a hlavně Ready Kirken a samozřejmě i to líbání pod rozkvetlou třešní bude... Uvidíte Schengenbus cizinecké policie, služební vozidlo prvosledové hlídky či služební motorku POLICIE ČR. Akce začíná už v 10 hodin a trvá po celý den až do 17 hodin. 

Na Horním náměstí dnes vrcholí festival EDO tradičním Ekojarmarkem. I zde si můžete užít spoustu hudebních vystoupení, jen namátkou tu hrají například kapely Zrní, - 123 minut či slovenští Longital Suita se Sláčikovým kvartetom. Na programu jsou i divadelní představení pod širým nebem v podání loutkového divadla Víti Marčíka mladšího. Na Ekojarmark je vstup zdarma. 

KONCERT EDO 2019
09:30 Marshall Malinovsky
10:30 Václav Marek α his Blue star
12:00 Hm
13:30 Žamboši
15:00 Jablkoň
16:30 - 123 minut
18:00 Zrní
19:30 Longital Suita so sláčikovým kvartetom

Divadlo na Ekojarmarku
Já to jsem - potulné loutkové divadlo Vítězslava Marčíka mladšího
10:30 Eliščiny pohádky
Pohádka o princezně, princi, skřítcích, draku a neopodstatněném strachu. Sovy nejsou tím, čím se zdají být. Ne všechno, co s třpytí, je zlato. Ne každý pes, co štěká, kouše. Divadelní scéna vytvořená ze staré školní lavice a starých strojů, pomocí kterých lze vytvářet zvuky meluzíny, deště, … Ručně řezané loutky, každá z jiného druhu dřeva. To vše proto, že jedním z cílů této pohádky je učit děti (možná i nás dospělé) vnímat, poslouchat, cítit a dívat se na okolí nejen očima.
14:00 Pinocchio
Copak o něm potřebujete něco slyšet? Možná ano. Jsou totiž věci, které si musíme často připomínat. Třeba to, že se nelže a že z nás budou pořád jenom dřevění panáčci, pokud se budeme starat jen sami o sebe. Pohádka na motivy knihy Carola Collodiho a filmu Walta Disneye.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)