Mladý olomoucký orchestr přivezl cenné zlato z celosvětové soutěže v Belgii

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 18.5.2019

En de winnaar is het orkest Flauto Armonico uit Olomouc uit Tsjechië! neboli A vítězem se stává orchestr Flauto Armonico z Olomouce z České republiky! Tento olomoucký flétnový orchestr , který působí při olomoucké Základní umělecké škole Žerotín, nyní přivezl zlato z prestižního festivalu v belgickém Neerpeltu.

Orchestr pod vedením Jany Kropáčkové a Šárky Bilanové se v Belgii zúčastnil celosvětového hudebního festivalu. „Soutěž, kde jsme v konkurenci dalších šesti orchestrů získali ve své kategorii první místo, byla součástí festivalu,“ objasnila členka souboru Věra Čajková.

Tento poměrně mladý orchestr složený z příčných fléten, harf a bicích, kde vystupují hráči od mladšího školního věku až po dospělé, se při této příležitosti účastnil ještě dalších dvou koncertů. Svůj repertoár si připravil pro tamní seniory, ale také pro obyvatele samotného Neerpeltu a další přátelské orchestry.

„Domů jsme se tak vraceli nejen s úspěchy a oceněními, ale také s mnoha novými a skvělými zážitky,“ popsala emoce z vítězství členka orchestru Věra Čajková.

Foto: archiv školy

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)