Létající miminko, které saje z prsu, a další dvě speciality v ulicích  

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 13.6.2019

Další tři umělecká díla pod širým nebem ozdobí toto léto Olomouc. Jsou součástí sochařského festivalu Sculpture line, jehož záměrem je obohatit veřejný prostor a nabídnout nový pohled. Doprovodná výstava probíhá v Galerii města Olomouce do konce června. Po loňské chobotnici, ponorce a žraločí ploutvi přichází letos do olomouckého exteriéru železná Noha, závěsná Euforie a Jedna z velkých hlaviček.

Od tohoto týdne mohou Olomoučané a návštěvníci města obdivovat nad svými hlavami Euforii Veroniky Psotkové. Je zavěšena v místech, kde do Horního náměstí ústí Ostružnická a Opletalova ulice. Představuje něžnou symboliku nejbližšího spojení mezi ženou a dítětem.

„Kovová plastika Noha je typickým dílem Lukáše Raise, ve kterém se spojuje okouzlení industriální poetikou s racionálním vnímáním vnějšího světa. Lidé ji najdou poblíž Rudolfovy aleje ve Smetanových sadech,“ uvedl vedoucí oddělení kultury olomouckého magistrátu Radim Schubert.

Třetím dílem bude hlava Kurta Gebauera na Dolním náměstí. „Pro autora je lidská hlava záhadným objektem, který dokáže zářit nápady, dobrotou a dokáže být také zabetonovaná blbostí a agresivitou,“ vysvětlil Schubert. Gebaureova hlava bude od příštího týdne na Dolním náměstí právě před Galerií města Olomouce, kde do 30. června probíhá doprovodná výstava. Jsou na ni k vidění díla trojice uznávaných umělců Michala Gabriela, Jiřího Davida a Jana Dostála.

Více: https://www.sculptureline.cz/cs/olomouc-2019

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor 10mg generic <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 40mg drug</a> order generic lipitor 40mg