Od sobotního poledne do půlnoci bude pevnůstkou dunět perfektní rock

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 18.6.2019

Další ročník Bounty Rock Cafe Open Air ovládne v sobotu 22. června Korunní pevnůstku v Olomouci. Na programu je sedm kapel, z nichž každá dokáže publikum oslovit a rozpumpovat. Vrcholem večera bude vystoupení nizozemských Physical Graffiti, což je jeden z nejlepších světových revivalů legendárních Led Zeppelin.  

Před tím se ovšem na pódiu postupně představí šest dalších souborů, přičemž začátek obstarají výborní olomoučtí Fly Tomorrow už ve 13 hodin! Zahraje ale například také vynikající bubeník Vinny Appice se svou kapelou. Vincent Vinny Appice v minulosti bubnoval v nejlepších hardrockových sestavách, například v Dio, Heaven & Hell nebo Black Sabbath. Publiku se následně představí jedna z nejlepších holandských rockových formací 7 Miles to Pittsburgh, její členové sbírali zkušenosti v řadě zvučných rockových a metalových kapel. O české superkapele BSP není třeba nic nového psát, trio Baláž, Střihavka, Pavlíček je známé víc než dost a v Olomouci vystupuje s úspěchem pravidelně. Belgičtí The BluesBones zavedou posluchače po čistě rockových zážitcích do více bluesových vod, jejich elektrické blues je současně i skvěle elektrizující, o čemž se už olomoucké publikum mohlo přesvědčit v roce 2017. Konečně polští Riverside prezentují velmi vyspělý a kvalitní polský progresivní rock.  

Ve 22:30 začne headliner festivalu, skupina PHYSICAL GRAFFITI. Ta již více než dvacet let působí jako pocta jedné z nejslavnějších světových rockových kapel Led Zeppelin. Sídlí v Holandsku a za posledních deset let si vydobyla velmi dobrou pověst na holandské a německé klubové scéně. Významný zlom v kariéře souboru nastal, když na post zpěváka nastoupil Andrew Elt. V posledních letech hraje kapela v této sestavě: Na kytaru hraje Holanďan Daniel Verberk, který se snaží za každou cenu napodobit zvuk Jimiho Pagea. Používá identické aparáty, kytary a efekty jako slavná hvězda, ovšem k tomu přidává svůj vlastí nonšalantní styl. Basu obsluhuje irský rodák Dave Harrold, v současné době jediný zakládající člen souboru.  

Orientační program Bounty Rock Cafe Open Air 2019

13:00 – 13:45  FLY TOMORROW

14:00 – 15:15  VINNY APPICE BAND – LIVE EVIL

15:30 – 16:45  7 MILES TO PITTSBURGH

17:00 – 18:15  BSP – BALÁŽ, STŘIHAVKA, PAVLÍČEK

18:45 – 20:00  THE BLUESBONES

20:30 – 22:00  RIVERSIDE

22:30– 24:00 PHYSICAL GRAFFITI (NL) – THE ULTIMATE LED ZEPPELIN

Foto Physical Graffiti - photocredit Dirk von den Heuvel

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)