Olomoucké kulturní prázdniny osvěží kulturní vzduch v letních měsících

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 6.7.2019

Výběr různých hudebních žánrů, divadlo pro děti, netradiční cirkus i výstavy přinese letošní projekt Olomoucké kulturní prázdniny. Tradiční festival, stejně jako každý rok, obohatí místní kulturní scénu v letním čase. Letos opět představí nová jména a aktivity – hvězdou programu bude kytarový virtuos Richie Kotzen.

Kotzen je světová extratřída - kytarová hvězda, multi-platinový skladatel, excelentní zpěvák. V hanácké metropoli se zastavil před třemi lety na absolutně vyprodaném koncertě s kapelou Winery Dogs. Tentokrát přijede do unikátního prostředí Korunní pevnůstky se svým sólovým projektem. „Richie není svázán žádnými hudebními styly ani smlouvami s nahrávacími společnostmi, protože si svoji muziku vydává sám. Mimořádně talentovaný hudebník, který za dva roky oslaví padesátku, miluje koncertní atmosféru,“ zve na zahajovací koncert festivalu Dušan Neumann z pořadatelské agentury Bounty Rock Cafe Promotion.

Letní festival již od jeho vzniku před čtvrtstoletím podporuje olomoucká radnice, která má zájem, aby se i o prázdninách měli kde pobavit jak obyvatelé Olomouce, tak turisté, kteří do města zavítají. „Jsme rádi, že můžeme spolu s organizátory nabídnout lidem kvalitní muziku, divadlo či akce pro děti,“ uvedla náměstkyně pro kulturu Markéta Záleská.

Diváci, kterých na všechny akce festivalu přišlo loni přes 6000, se letos mohou těšit třeba na maďarskou jazzrockovou kapelu Djabe se Stevem Hackettem z původní sestavy Genesis, slovenské bluesmany ZVA 12-28 či olomoucké formace Tak co?, Black Tiger nebo Katoda. Představení pro děti připraví Cirkus Levitare, Pevnosti poznání či Divadlo Tramtarie. Akci doplňují výstavy v Galerii Caesar. Podrobný program je k dispozici na webové stránce olomouckekulturniprazdniny.cz. Organizátoři pro akce využijí prostory u Terezské brány a v Korunní pevnůstce.

Videa z předchozích ročníků festivalu najdete na

https://www.youtube.com/watch?v=4zmG2t1hOe8

https://www.youtube.com/watch?v=12A-UiWVUTg

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)