Arionovu kašnu obklopily stovky květů. Fontána se chystá na barokní večery

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 8.7.2019

Slavnostním večerem se centrum města v pátek 12. července ponoří do oslav jménem Barok Olomouc. Nový festival, který souvisí s tradičními červencovými Olomouckými barokními slavnostmi v konviktu, přenese jedinečnou atmosféru poslední univerzální umělecké epochy i na Horní náměstí. Dnes se už na premiéru tohoto svátku patřičně připravila i Arionova kašna.

Floristky z Výstaviště Flora Olomouc od rána zdobily tuto novodobou součást komplexu olomouckých kašen květinami. Ty zde zůstanou do konce týdne, primárně jsou ovšem určeny jako dekorace právě pro první z barokních večerů, který se odehraje v pátek 12. července. Festival Barok Olomouc v tento den nabídne loutkové divadlo, dvě hudební vystoupení, šermířské představení a na závěr i speciální ohnivo-světelnou show. Detaily programu najdete na webu: http://baroko.olomouc.eu/barokolomouc/

Festival pokračuje dalšími dvěma večery 26. a 27. července. Pro tyto termíny už mají odbornice z Flory Olomouc připravený druhý půvabný a pestrý projekt – zatímco u Arionovy kašny bude tou dobou stát pódium, květiny se přesunou blíže k e sloupu Nejsvětější Trojice. Návštěvníci se mohou těšit na květinové stěny, vhodné i k pořízení originálních fotografií.

Foto: MMOL/ Michal Folta

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)