Barokní večery v centru Olomouce byly půvabné. Příští rok jich může být ještě víc!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 29.7.2019

Trojice barokních večerů příjemně obohatila nabídku dění v červencové Olomouci. Na barokní prohlídky města, kulturní program i světelnou a ohňovou show na Horním náměstí se přišly podívat stovky lidí. Skvělým doplněním všech tří večerů byla speciální květinová výzdoba, která krášlí centrum města ještě i dnes. 

Každý ze tří večerů osbahoval hudební vystoupení. Šlo například o koncert vokálního kvarteta, zpěvačky Ivy Kevešové a vítězky SuperStar Terezy Maškové.  

Program, který zaujal všechny generace, tvořila například groteskní klauniáda na chůdách, šermířské představení, ukázky a výuka tance ze dvora Ludvíka XIV. nebo žonglování. Dva ze tří večerů končily nějakou světelnou či ohňovou parádou. velký úspěch sklidila sobotní audiovizuální show, která do barev a neobvyklých tvarů zahalila barokní Čestný sloup Nejsvětější Trojice. Finále třetího večera obstaralo promítání filmu Favoritka rovněž na Horním náměstí. 

Podle slov náměstkyně primátora Markéty Záleské se sváteční večery osvědčily. "S prvním ročníkem festivalu Barok Olomouc jsem byla spokojená. V příštím roce bychom mohli barokní večery rozšířit na větší počet dní," přislíbila náměstkyně. 

Foto: MMOL/ Blanka Martinovská a Olomoucky.Rej.cz

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)