Olomouc opět hraje v detektivce. Tentokrát by se ale publikum mělo spíš smát

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 9.1.2020

David Novotný, Hana Vagnerová, Martin Pechlát, Miroslav Táborský, Milan Šteindler, Eva Holubová, Martin Myšička, Anna Polívková, Lenka Krobotová nebo Klára Issová a další herci zvučných jmen se představí v novém českém filmu Případ mrtvého nebožtíka. Tento nový "olomoucký" film má předpremiéru ve čtvrtek 9. ledna ve 20 hodin v olomouckém multikině Cinestar. 

Případ mrtvého nebožtíka byl pralticky celý natáčen v Olomouci. Jednotlivé scény se odehrávají například v Křížkovského ulici na rektorátu UP, v konviktu v Univerzitní ulici či v ulicích Norská a Fischerova. Půvabná Olomouc tak po úspěšné televizní krimi sérii Detektivové od Nejsvětější Trojice opět dělá kulisy filmu podobného žánru - jen s tím rozdílem, že tentokrát se jedná spíše o parodii na současné krimi příběhy.

Za filmem stojí osoba producenta i režiséra Miloslava Šmídmajera. Tento autor se do Olomouce vrátil po relativně krátké době, protože už v roce 2017 zde natočil film Miluji tě modře. Případ mrtvého nebožtíka je ovšem v porovnání s romantickou komedií přeci jen poněkud jiným typem filmu. Uvidíme, jak diváci ocení výkony herců, z nichž je řada známa ze svého angažmá v Dejvickém divadle, a jak přijmou parodii, kterých se u nás zase tolik netočí. „Já jsem si to zařadil do žánru „crazy“, což mě hned trošku zároveň vyděsilo, protože to je obtížný žánr. V Čechách má za sebou nějaké historicky úspěšné komedie, ale dlouho se něco takového netočilo, takže jsem na výsledek zvědavý. Myslím, že bude hodně záležet na výsledném střihu, protože tenhle žánr vyžaduje tempo, rychlost, švih a nadhled,“ uvedl herec Miroslav Táborský, který ve filmu představuje poručíka Drátka.

Dnešní předpremiéra byla určena pro zvané hosty, jen malá část vstupenek šla do volného prodeje, a ty jsou už údajně rozebrány. Oficiálně jde film do distribuce v českých kinech až 16. ledna. 

Režie: Miloslav Šmídmajer

Scénář: Lumír Holčák, David Ziegelbauer

Kamera: Peter Beňa

Distribuce: Falcon

Foto: Falcon

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor 80mg tablet <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin 20mg pill</a> lipitor pills