Keltský hrdina za 4 miliardy dnes za policejní asistence odletěl vrtulníkem z Olomouce

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 24.2.2020

Devět tisíc lidí se přišlo během dvou týdnů podívat na jedinečný artefakt. Keltskou kamennou hlavu, odborníky považovanou za ztvárnění keltského héroa, vystavovalo Vlastivědné muzeum v Olomouci. Byla to jedinečná příležitost, kamenná hlava, která je nádherným dokladem umění našich keltskýc předků, byla u nás vystavena za desítky let teprve počtvrté.

Dnes po 11. hodině byla tato památka pod policejní ochranou odvezena z Vlastivědného muzea v Olomouci směrem do Neředína, kde na ni čekala helikoptéra. Poté vzlétla z olomouckého letiště na cestu do depozitářů Národního muzea v Terezíně. Podle odborných odhadů je hodnota kamenné hlavy, jedinečné keltské památky i v evropském měřítku, přibližně 4 miliardy korun.

Do Vlastivědného muzea v Olomouci se přišlo na tento jedinečný archeologický skvost podívat zhruba 9 tisíc lidí. Kromě hlavy keltského hrdiny mohli vidět i sbírku bojovnické výbavy s meči, dýkami a kopími z hrobu v Nemilanech, hrob dámy z vyšších kruhů, dobné keltské mince, šperky či užitnou keramiku denní potřeby.

Na předchozí unikátní výstavu, Věstonickou venuši, která je pro změnu nejstarší keramickou plastikou na světě, se vloni v listopadu přišlo podívat dokonce bezmála 20 tisíc návštěvníků. Vlastivědné muzeum tak poslední dobou trhá návštěvnické rekordy.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy generic lipitor 80mg <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin 20mg online cheap</a> buy lipitor 20mg for sale