Loutkové divadlo slaví sto let. Dnes zve Kašpárkova říše na Malou čarodějnici

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 1.3.2020

Sto let slaví letos Kašpárkova říše, jedinečný soubor loutkového divadla z Olomouce. Už v neděli odpoledne se můžete s dětmi vydat na další z jeho pohádkových inscenací, tentokrát je na programu úpava známé pohádky Malá čarodějnice. 

Stálé loutkové divadlo v Olomouci vzniklo díky iniciativě Františka Čecha. Ten tehdy nakoupil z vlastních prostředků veškeré potřebné vybavení a pro loutkové divadelní představení zajištťoval i scénáře a režijní vedení. Dalšími významnými osobnostmi ze stoleté historie divadla jsou František Štěrba či Edmund Žižka. Dnes Kašpárkovu říši řídí Aleš Pop. V minulosti se kromě pohádek pro děti neváhalo olomoucké loutkové divadlo vydat i cestou inscenací pro dospělé.  

Divadlo se během své existence několikrát stěhovalo, jeho počátky jsou spjaté s Hejčínem. Dnes najdete divadelní sál Kašpárkovy říše ve Slovanském domě v Hynaisově ulici 11 vede zimního stadionu.

Představení začínají vždy v 15 hodin. Dnešní pohádka vypráví o malé čarodějnici, která chtěla být vždy jen dobrou čarodějkou.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

atorvastatin us <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin where to buy</a> atorvastatin 40mg drug