Herci z Olomouce chtějí ke svým divákům: nabízí pomoc seniorům i studentům

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 24.3.2020

V době, kdy celá republika bojuje s koronavirem a divadelní budovy jsou pro veřejnost uzavřené, nabízí Moravské divadlo Olomouc pomocnou ruku a rozjíždí hned dva projekty. Olomoučtí herci budou nakupovat seniorům (a nejen jim) a prostřednictvím webu a sociálních sítí připomenou studentům nejslavnější literární a dramatická díla.

Podle ředitele Davida Gerneše chce divadlo zůstat v kontaktu s diváky a současně nabídnout pomoc těm, kteří ji nejvíce potřebují. „Kolegové z řad herců se už minulý týden spontánně zapojili do šití a rozvozu ochranných roušek. Velmi vítám i další dobročinný projekt, který pomůže s koordinací dobrovolnických aktivit,“ řekl ředitel Gerneš.

Nákup nebo procházka s psíkem

Herci, zpěváci i tanečníci Moravského divadla se nyní v rolích dobrovolníků rádi ujmou potřebných pochůzek v akci Nakup s divadlem. Olomoučtí senioři, ale také handicapovaní, samoživitelky s dětmi a všichni další, kteří v těchto dnech potřebují pomoc s nákupem potravin a léků, venčením psů a vyřizováním pošty, využít jejich iniciativy. „Stačí mezi desátou a patnáctou hodinou zavolat na naše telefonní čísla, domluvíme se na tom, co je potřeba zajistit a kam a v kolik hodin dorazit. Naše kurýry snadno poznáte podle oblečení – budou mít na sobě oranžové vesty s nápisem Nakup s divadlem MDO. Věříme, že v této složité situaci budeme prospěšní všem, kteří pomoc opravdu potřebují a že jí nebude zneužito,“ uvedla za organizátory akce dramaturgyně činohry Michaela Doleželová.

Zájemci mohou volat na telefonní číslo 602 772 433 (Michaela Doleželová) nebo 608 727 988 (Jana Posníková). K dispozici je rovněž e-mail nakupsdivadlem@mdol.cz

Klasika přes internet

Pomoc nabízí olomoučtí herci také studentům středních škol, se kterými prostřednictvím krátkých videí proberou díla z povinné četby. Tvůrčí skupiny složené z herců originálním a zábavným způsobem převypráví a shrnou obsah vybraných titulů.

Na první video se můžou středoškoláci podívat už dnes, kdy člen činohry Jan Ťoupalík připomene, o čem pojednává Puškinův román Evžen Oněgin. Videa budou dostupná na facebookové stránce a YouTube kanálu Moravského divadla.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy atorvastatin pills <a href="https://lipiws.top/">order lipitor 80mg sale</a> atorvastatin 10mg without prescription