Láska za koronu: premiéra komedie, která se bude hrát výhradně venku

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 18.5.2020

Divadlo Tramtarie uvede v sobotu 30.5. zbrusu novou autorskou komedii Láska za koronu. Autorem divadelního textu a zároveň režisérem je umělecký šéf souboru Vladislav Kracík. V nové, výsostně aktuální komedii s romantickým nádechem se představí kompletní soubor Divadla Tramtarie. Premiéra bude uvedena open-air na Korunní pevnůstce v Olomouci, v rámci projektu Divadelní červen open-air, který vznikl jako výsledek spolupráce olomouckých divadel.

Divadlo Tramtarie se po nucené přestávce způsobené opatřeními k zabránění šíření koronravirové nákazy opět vrací k divadelnímu provozu. Z technickoprovozních a ekonomických důvodů se vedení divadla rozhodlo odložit plánovanou inscenaci Nebezpečné známosti na následující sezónu, a namísto toho uvést aktuální autorskou komedii s názvem Láska za koronu.

Ta byla napsána a nazkoušena v rekordně krátkém čase, a je míněna jako poděkování za obrovskou podporu, kterou Divadlo Tramtarie přijímalo od svých diváků po celou dobu koronakrize. Cílem inscenace je s humorem a nadsázkou reflektovat mnohdy nelehké dění několika posledních týdnů a měsíců, a směsicí několika komických příběhů dodat divákům nadhled a společnou naději, že všechno zlé je vždy nakonec pro něco dobré.      

Komedie Láska za koronu je pestrobarevnou až kabaretní mozaikou sahající od krátkých gagů parodujících nejrůznější emblémy tzv. „doby koronavirové“, přes písničky a pantomimu až po kratší příběhy lidí, jejichž život vlna pandemie výrazně ovlivnila. Ústředními hrdiny je tak například zaměstnankyně cestovky, herečka, učitel vedoucí svoji hodinu přes internet, písničkář skládající své songy v karanténě či policista trpělivě aplikující neustále se proměňující nařízení. Ačkoliv se na počátku příběhu nikdo z hrdinů nenachází v nějaké snadné životní situaci, nakonec se ale vše v dobré obrátí. Snahou inscenačního týmů bylo vytvořit inscenaci s lehkostí a radostí, že divadlo opět „může být“. Výsledný divadelní tvar si ponechává prostor pro improvizaci a okamžité aktuální reflexe, které se v průběhu reprízování budou měnit.       

„Přicházíme s komedií na aktuální téma, inspirovala nás tato podivná doba, ve které se svět zdánlivě zastavil a izoloval nás od ostatních. Zároveň chceme diváky pobavit, myslím, že v současné nejisté situaci diváci ocení inteligentní humor a rádi se přijdou odreagovat," říká Petra Němečková, ředitelka Divadla Tramtarie.

„Romantická komedie Láska za koronu vzniká v rekordním čase, zkoušíme dnem i nocí, abychom na velkolepé premiéře v sobotu 30. května na Korunní pevnůstce byli v nejlepší formě! Tuto aktuální komedii plánujeme reprízovat pouze pod širým nebem v rámci festivalu Divadelní červen open-air,“ upozorňuje Vladislav Kracík, umělecký šéf.

Vladislav Kracík: Láska za koronu

Zbrusu nová romantická komedie z doby koronavirové. S nadhledem, humorem i laskavostí vyprávíme příběhy lidí, jako jsme my, žijící v této nelehké době. Učitel vedoucí svoji hodinu přes internet, policista striktně dbající na dodržování neustále se měnících vyhlášek či mladí milenci, dodržující veškerá hygienická opatření. Pojďme se opět potkávat a zase se spolu smát. 

Premiéra: 30.5. 2020 v 19 hodin na Korunní pevnůstce Olomouc

Tvůrčí tým:

Režisérem inscenace a zároveň autorem textu je umělecký šéf souboru Vladislav Kracík, dramaturgyní je Tereza Matějková. Autorem hudby je Martin Peřina, za scénou a kostýmy stojí Markéta Rosendorfová. V hlavním rolích se představí Tereza Toth Čápová, Dominika Hrazdílková, Barbora Šebestíková, Miroslav Černý, Vít Pištěcký, Václav Stojan a Marek Zahradníček.

Režie: Vladislav Kracík                             
Dramaturgie: Tereza Matějková
Scéna a kostýmy: Markéta Rosendorfová, Romana Vopičková
Hudba: Martin Peřina
Sound design/zvuk: Rikki Beran
Light design/světla: Daniel Bodlák, Aleš Hejral
Technická spolupráce a realizace scény: Jiří Krliš, Petr Novotný, Richard Andrýsek
Plakát a grafika: Markéta Rosendorfová

Hrají:
Tereza Toth Čápová, Dominika Hrazdílková, Barbora Šebestíková, Miroslav Černý, Vít Pištěcký, Václav Stojan a Marek Zahradníček

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

lipitor 20mg usa <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 10mg canada</a> generic lipitor 20mg