Moravská filharmonie slaví dnešní Den dětí online hudební pohádkou

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 1.6.2020

Moravská filharmonie a Gaudio kvartet připravily na Den dětí hudební pohádku. Medvídek „Neposeda“ v ní objevuje hudební nástroje i nástrahy lesa a přenese diváky do světa krásné hudby a kouzelných kulis. Pohádka Medvídek se zatoulal je k vidění na webu, facebooku a youtube kanálu Moravské filharmonie.

V plánování našeho online koncertování jsme nezapomněli ani na rodiče s dětmi, kteří navštěvují naše oblíbená nedělní matiné, říká Jonáš Harman, ředitel Moravské filharmonie Olomouc, a dodává, „hudební pohádka je ale určena i mateřským školám a prvnímu stupni základních škol, které už nyní působí v mimořádném režimu. Věříme, že se jim bude líbit a že dětem otevře cestu do světa klasické hudby.

Gaudio kvartet zahraje Medvídkovi k jeho toulání jedny z nejznámějších melodií, od starých mistrů až po současné autory – Antonia Vivaldiho, Giuseppe Verdiho, Camilla Ch. Saint-Saënse, Leroye Andersona a dalších. Originální, pastely malované kulisy od Barbory Černínové pak vytvářejí prostor pro dětskou fantazii. Autorkou scénáře je Lenka Černínová z Moravské filharmonie. Pohádka Medvídek se zatoulal je k vidění na webu mfo.cz, facebooku a youtube kanálu Moravské filharmonie od 1. června 2020.

Účinkují:

Gaudio kvartet Gaudio kvartet tvoří zčásti členové Moravské filharmonie Olomouc a zčásti externí hráči. Historie tohoto souboru sahá do roku 2018 a jak vyplývá i z jeho názvu, hraje především pro radost (GAUDIO = latinsky radost) a z lásky k hudbě. Za dobu své existence soubor vystupoval na mnoha vánočních a adventních koncertech, věnuje se i beneficím. Ke spoluúčinkování často zve také další umělce, s některými pak spolupracuje pravidelně. Gaudio kvartet hraje ve složení Lenka Černínová (1. housle), Jana Spáčilová ( 2. housle), Monika Pospíšilová (viola) a Kristýna Dvořáková (violoncello).

Vypravěč, Medvídek, maminka, tatínek – Amálie Černínová

Na pohádce se podíleli:

Scénář a režie – Lenka Černínová

Garant hereckého výkonu – Iva Němečková

Scéna, kulisy, kresby – Barbora Černínová

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

atorvastatin 80mg pills <a href="https://lipiws.top/">generic lipitor 40mg</a> order lipitor 40mg generic